Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 29. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Biztosítás: rendet tehete az új javaslat a kgfb piacon?

2012. szeptember 10. hétfő, 10:35:43

Lassan mindenki számára világossá válik, hogy a kötelező biztosítás piacon sürgősen rendet kell tenni, mert tarthatatlan az a tendencia, ami 3-4 éve megkezdődött. A verseny hatására a biztosítási díjak olyan mélységeket értek el, amely napi szinten működési zavart jelent, jelenthet a biztosítóknál és a piac egyéb szereplőinél. Ez konkrétan a kapacitások kurtításával óhatatlanul adminisztrációs problémákat jelent egyes biztosítóknál, illetve a díjak hosszú távon nem fedezik a károk mértékét bizonyos biztosítóknál. A napi gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfélnél problémák jelentkezhetnek szerződéssel az adminisztráció hiánya miatt és a kárrendezésnél is komoly hiányosságokra számíthatnak az ügyfelek, mind a kár összegében, mind a kárfizetés elnyújtásában.

Ezeket a problémákat még tetézi, hogy az utóbbi években tendencia lett, hogy egy két biztosító irreálisan alacsony, nevezzük nevén a dolgot "kamikaze" kötelező biztosítás díjakkal jött ki év végén. Igazolván az állításunkat, megfigyelhető, hogy az egyik évben brutálisan alacsony biztosítási díjakat hirdető biztosító a következő évben stratégiát váltva konszolidált díjakkal ált elő és így az előző évben megnyert ügyfeleket az átkötéskor el is veszti, (azaz burkoltan beismerte a veszteséget). A másik nagy probléma, hogy a díjak egy évre előre be vannak betonozva. Ezzel sok ügyfél élni tudott, azaz hogy megkötötte a kedvező díjú biztosítását 7-8 hónapra előre. Ilyen eseteknél senki nem számolt a változások lehetőségével és ez egyes ügyfeleknél bonyolult adminisztrációs helyzetet okozott.

2013-tól létezik egy javaslat, amely szabályozná a kialakult helyzetet. A javaslat szerint a biztosítók év közben is díjat hirdethetnek és nem kell az egész szezont végig az év végén meghirdetett díjakhoz igazítaniuk. A másik jelentős szabályzás az lenne, hogy a biztosítást csak 60 nappal az évforduló előtt lehetne átkötni. Ezzel egy kiegyensúlyozott ésszerű verseny alakulhatna ki a kötelező biztosítás piacon és a megszűnnének a hónapokra előre kötött biztosítások lehetetlen helyzete.

 

 

 

 

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner