Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 28. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

KGFB díjfizetési határidő – erre tényleg érdemes odafigyelni!

2013. február 18. hétfő, 15:55:37

KGFB díjfizetési határidő – erre érdemes odafigyelni!

 

A kötelező biztosítás díjfizetési határideje a kockázatviselés kezdetétől számított 60 nap. Ezen időszakon belül be kell érkezzen a biztosítóhoz a kgfb szerződésre első befizetett díj, ellenkező esetben a biztosító automatikusan letöröli a szerződést, amely fedezetlenségi díjat von maga után!

 

A KGFB törvény kimondja, hogy a díjfizetés az ügyfél kötelessége. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyeznünk, hogy abban az esetben is így van, ha az ügyfél nem kapott csekket! Ezért a biztosítónál vagy az alkusznál tájékozódjunk, ahol megkötöttük a biztosítást, ha a biztosításkötés (kockázatviselés) időpontjától számított 30 napon belül nem kaptunk számlát vagy csekket, már nekünk kell cselekednünk annak érdekében, hogy a szerződés első díja kiegyenlítésre kerüljön és ne töröljék a szerződést a kockázatviselés kezdetét követő 60 nap után díjnemfizetés miatt. Fontos, hogy a teljes – baleseti adót is tartalmazó – összeget fizessük be a biztosítónak, ellenkező esetben szintén érhetnek kellemetlen meglepetések.

 

A díjnemfizetés miatti szerződéstörlés nem tipikus, de szaporodó példáját szeretnénk bemutatni, annak szemléltetésre, hogy valóban fontos a teljes biztosítási díj megfizetése.  Egy ügyfelünk megkapta az első csekket a biztosítótól, amelyet annak rendje és módja szerint határidőn belül befizetett. A biztosító azonban a BM rendszer lekérdezése után magasabb díjfizetésű kategóriába tette az ügyfelet, mert az ügyfél nem pontosan adta meg az autója teljesítményét (kW-ban). A különbség nem volt egetrengető, kb. 10%-os díjemelkedés történt, azonban a első negyedéves befizetett díj nem volt elegendő az új, korrigált díj alapján megállapított negyedéves összegre. Az említett első díjból a biztosító először a baleseti adó összegét tekintette kiegyenlítettnek és a fennmaradó összeget könyvelte az ügyfél kgfb szerződésére, amely mint már említettük, nem volt elegendő az első negyedéves díjra. Így a szerződést a biztosító az első negyedév lejárta előtt napokkal törölte.

 

Ilyen esetekben egyébként még időben értesíteni szokták a biztosítók az ügyfeleket a hátralékról, azonban érdemes az ügyfélnek ellenőriznie, hogy valóban kiegyenlítette a kgfb szerződés adott biztosítási időszakra.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner