Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 25. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

MABISZ (fedezetlenségi) díj megfizetése

2014. március 28. péntek, 10:08:47

A kötezelő biztosítási szerződés díjnemfizetés miatti megszüntetése minden esetben fedezetlenségi díjat von maga után. A fedezetlenségi díjat a kötelező biztosítás szerződője köteles megfizetni a fedezetlen napokra. A fedezetlenségi díj mértéke a jármű kategóriájától és a teljesítményétől függ, a pontos díjak a MABISZ oldalán megtalálja.

 

Ritkán, de előfordul, hogy az autós csak hónapok vagy akár egy év elteltével szembesül azzal, hogy nincs élő kötelező biztosítása. Ilyenkor jármű kategóriától és teljesítménytől függően több tízezer, de akár több száz ezer forintra is rúghat a fedezetlenségi díj a baleseti adóval együtt. Az új törvényi szabályozás értlemében a kötelező biztosítás díjnemfizetési utáni szerződés újrakötése esetén csak éves díjfizetés választható, továbbá a teljes éves baleseti adót is tartalmazó díj mellett a fedezetlenségi díj azonnal esedékessé válik, tehát együtt kell befizetni a biztosítónak.

 

Fontos, hogy a viszonylag nagy mértékű fedezetlenségi díjra sem lehet részletfizetést kérni, azt egyösszegben kell teljesíteni. Továbbá fontos, hogy az ügyfél befizetése először a fedezetlenségi díjat és a baleseti adót egyenlíti ki, ezután kerül könyvelésre a biztosítási díj.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner