Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 20. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Ne lepődjön meg, ha többéves csekket kap

2014. május 14. szerda, 11:28:34

Egyre gyakrabban előfordul mostanában, hogy a korábban be nem hajtott díjat a biztosítótársaságok kiadják behajtó cégeknek. Erre a törvény adta lehetőségük van, amelyet 5 éven belül meg kell tenniük, ahhoz, hogy ne évüljön el és behajtható legyen a valós vagy vélt díjtartozás.

 

2010-ig egyáltalán nem volt jellemző ilyen jellegű díjbehajtás. A kötelező biztosítási átlagdíjának csökkenésével és a biztosítási szektor piacának szűkölésével viszont előtérbe került a bevételek ilyen irányú növelése is.

 

Az esetek jelentős részében az elmaradt díjként, általában a szerződés megszűnése előtti 60 napra járó ún. respiró díjat követeli a biztosítótársaság, amennyiben évfordulón túl más biztosítótársasághoz kötötte meg az ügyfél új szerződését.

 

A kialakult helyzetet az ügyfél akkor kezelheti számára kedvezően, ha rendelkésére áll a biztosítási szerződés felmondásának igazolása (például: fax jelentés igazolása, tértivevény, személy felmondás esetén a biztosító által kiadott igazolás). Ennek bemutatásával töröltetheti a behajtó cég által követelt tartozást, ám amennyiben nem rendelkezik a határidőben elküldött felmondás igazolásával, úgy a tartozást meg kell fizetnie.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner