Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 25. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Újabb biztosítási adókat tervez a kormány

2012. május 9. szerda, 10:16:36

Mint ismeretes a kormány újabb biztosítási adókat tervez. A vagyon és felelősségbiztosításokat 10%-os adóval sújtják, mint például a lakásbiztosítást is, de a balesetbiztosítási is ebbe a körbe kerül az adó szempontjából. A cascora 15%-os adót tervez kivet ni a kormány.

 

Ügyfeleink körében végeztünk egy felmérést a biztosítási adóval kapcsolatban.

Sajnos a várható hatások a megkérdezett ügyfeleink szerint is lesújtó. A válaszok jórésze kitér a kötelező biztosítás baleseti adójára is. A válaszok nagy részében az hangzott el, hogy a 30%-os baleseti adót muszáj fizetni, mert a gépjármű felelősség biztosítás kötelező, de a többi biztosítás estében sokan elgondolkodnak, hogy biztosítást kössenek, vagy a "szerencsére" bízzák a sorsukat.

 

Ha valaki veszi a fáradságot és utána számol, hogy egy átlagos családnak milyen adóterhelést jelentenek a biztosítási adók, akkor láthatja, hogy ezek mértékét nem lehet elbagatelizálni.

 

Számoljunk egy picit! Egy átlagos 15.000 Ft-os kötelező biztosítás díjnál 4.500 Ft az adóterhelés, ha casco is van az autóra és egy átlagos 60.000 Ft-os díjat fizet a család biztosításra, akkor ennek a 15 %-os adója 9.000 Ft évente. Így csak az autóra 13.500 Ft-ot fizet a család az autó biztosítása után. És hány család van, ahol két autót kell fenntartani... És ne gondoljuk, hogy luxusautóról beszélünk...

Nézzük a többi biztosítást! A lakásbiztosításra 10 %-os adót tervez a kormány ez az átlagdíjakkal számolva plusz 3000 Ft-ot jelent. Ha arra gondolunk, hogy az országban a lakások több mint 40 %-a semmilyen biztosítással nem rendelkezik, akkor nem kell nagy jósnak lennünk, hogy ennek a helyzetnek a további romlását prognosztizáljuk. Holott a mindenkori kormánynak pont az öngondoskodásnak kellene lennie a céljának ezen a téren. Gondoljunk csak például az árvizeknél a biztosítással nem rendelkező lakások esetében egész település részeket építettek újra állami pénzekből!

A balesetbiztosításokról, a kockázati, vagy hitelfedezeti biztosításokról már nem is beszélve, ahol szintén 10%-os lesz az adó mértéke.

 

Ha mindent összeszámolunk egy átlagos család 20-30 ezer forintos adóterhelése lehet csak a biztosításokból! Ez igen messze van a rádióban elhangzott egy-két ezrelékes adóterheléstől...

 

Nagy valószínűséggel ezek az adók az öngondosodás további szűkülését hozzák magával.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner