Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 20. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Változik a díjtámogatott növénybiztosítás

2015. március 6. péntek, 12:23:49

Ez évben, azaz 2015-ben –előre láthatőlag átmenetileg - kizárólag állami támogatásként működik (következő évben várhatóan ismét Uniós és állami) a díjtámogatás, így idén teljes mértékben hazai támogatásból valósul meg a növénybiztosítások díjtámogatása, figyelembe véve az Uniós rendelet követelményeit, amely szerint:

 

-Nagyvállalatok (ide tartoznak az 50 Mio EUR árbevétel és/vagy 250 fő foglalkoztatott, amelybe a kapcsolt vállalkozásokat is bele kell számolni) és/vagy a nehéz helyzetben lévő vállalkozások nem jogosultak mezőgazdasági díjtámogatásra.

-Idéntől a növénybiztosítás megkötése előtt kérelmet kell benyújtaniuk a termelőknek (Ösztönző hatás bevezetése)

 

Minden biztosítottnak kérvényeznie kell a támogatási igényét. A gazdáknak a biztosítás megkötését követő öt napon belül, legkésőbb május 31-ig kell beadni postai úton az illetékes MVH hivatalhoz az eredeti, aláírt kérelmet és a növénybiztosítási ajánlat másolatát. Az MVH a biztosítási ajánlaton szereplő dátumhoz képest nézi az öt napot, fontos, hogy nem a biztosítóhoz beérkezés időpontja a mérvadó! Tehát nem munkanapot kell számolni, azaz az aláírást követően öt naptári napon belül kerüljön feladásra az MVH részére.

 

Abban az esetben, amennyiben a szerződő fél nem a közvetlen mezőgazdasági termelő, azaz integrátori szerződésről van szó, úgy a támogatási kérelmet a szerződő félnek kell benyújtania az MVH-hoz. Az integrátornak továbbra is mellékelnie kell a mezőgazdasági termelő meghatalmazását, amelyben az integrátort meghatalmazza a termelő díjtámogatott növénybiztosítás megkötésére.

 

A támogatási kérelem befogadásáról az MVH két hónapon belül végzést hoz, amely azonban nem értékelhető a termelő jogos támogatási igényének elismeréseként.

 

A fentiekkel egyidejűleg megszűnik az Egységes Kérelmen (EK) belüli igénylés

 

Változás az előzőekhez képest, hogy a biztosítóknak a szerződőkre, illetve az integrátoroknak a biztosított termelőkre vonatkozóan a díjigazolást a jelenlegi november 15. helyett 2015-ben október 15-ig kell kiállítani.

 

A változások fő pozitívuma, hogy az állami forrás eredmény e, hogy már 2015. év végén kifizetik a díjtámogatásokat.

 

Minden másban az előző években megszokottak szerint működik a díjtámogatás, a megszokott „A”, „B” vagy „C” konstrukcióban szereplő növénykultúrákra és káreseményekre lehet igénybe venni, a növénybiztosítási támogatás maximális mértéke továbbra is 65% lesz.

 

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner