Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 28. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Átalakulás előtt a biztosítóegyesületek?

2010. szeptember 19. vasárnap, 11:15
A biztosítóegyesületeknek is legyen felelősségre vonható tulajdonosa - ezt szeretné elérni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete(PSZÁF). A szakhatóság vitairata szerint ennek érdekében az egyesületeknek át kéne alakulniuk és más társasági formában kéne tovább működniük.
A kisebb biztosítóegyesületek számára a PSZÁF szerint a kölcsönösségi biztosítóvá válás lehet a megoldás, ahol a tagok között felosztják a kárt, majd mindenki befizetné a rá eső részt - áll a Napi Gazdaság cikkében. Ha a tagok közül valaki erre nem lenne hajlandó, akkor a nekik járó szolgáltatás kisebb lenne. A nagyobb biztosítóegyesületeknek a hatóság a szövetkezeti vagy a részvénytársasági formát ajánlja.

Az átalakulással el lehetne kerülni a MÁV Általános Biztosító Egyesület bedőlése nyomán előálló helyzetet, amikor az egyesület tagjainak, mint tulajdonosoknak pótbefizetést kellett volna teljesíteniük, ám azok többsége erre nem volt hajlandó. Részvénytársaság esetében viszont egyértelmű, hogy a tulajdonosnak kell a zsebébe nyúlnia ilyen esetben. A PSZÁF további szigorítást is kezdeményez. A kölcsönösségi biztosítók a vitairat szerint nem foglalkozhatnának felelősségbiztosítással.

Piaci szereplők a Napi Gazdaság szerint elkésettnek tartják a fellépést. A jelenlegi biztosítóegyesületek közül ugyanis a TIR kivonulóban van a piacról, a KÖBE pedig már akkora tőkeerővel rendelkezik, hogy bármikor biztosítótársasággá alakulhat.

 

Forrás: penzcentrum.hu

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner