Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 19. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Katasztrófa! Továbbra sem fél a magyar lakástulajdonos

2010. szeptember 19. vasárnap, 11:02
Katasztrófa! Továbbra sem fél a magyar lakástulajdonos Jöhet vihar, eshet tengernyi eső, pusztíthat árvíz, a jelek szerint a magyar lakosság a saját kárán sem tanul. Legalábbis erre utal, hogy durván minden negyedik lakás tulajdonosa baj esetén csak magára számíthat. Elgondolkodtató, hogy a média hiába mutatja, mekkora kárt tud okozni a természet, a biztosítási kedv nem nő, hanem csökken.

Katasztrófa! Továbbra sem fél a magyar lakástulajdonos

Jöhet vihar, eshet tengernyi eső, pusztíthat árvíz, a jelek szerint a magyar lakosság a saját kárán sem tanul. Legalábbis erre utal, hogy durván minden negyedik lakás tulajdonosa baj esetén csak magára számíthat. Elgondolkodtató, hogy a média hiába mutatja, mekkora kárt tud okozni a természet, a biztosítási kedv nem nő, hanem csökken.
Magyarországon összesen 4,2 millió lakást tartanak nyilván. Ezeknek azonban mindössze 73,5 százalékára kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Nyugat-Európában óvatosabbak az emberek, ott az ingatlanok 85-90 százaléka biztosított. Azt gondolhatnánk, hogy a természeti csapások sorozata elgondolkodtatta a magyarokat és lépéseket tesznek egyetlen komoly vagyontárgyuk megóvása érdekében. Ám ez egyátalán nem így van.

A Magyar Biztosítók Szövetségének összegzése szerint a május közepe óta eltelt időszakban 18 milliárd forintnyi kárt fizettek ki a biztosítók a természeti katasztrófák károsultjainak. Az elmúlt év során Magyarországon 426 ezer új lakásbiztosítási szerződést kötöttek a biztosítótársaságok, ám eközben közel 40 ezer szerződést fel is mondtak az ingatlantulajdonosok. (Az új szerződések 80 százalékát négy biztosító kötötte, a legtöbbet, 116 ezret az Aegon.) A magyarázat egyszerű: a korábbinál kevesebben költöztek új lakásba, ráadásul a válság miatt a lakosság kénytelen sokszor a biztosításon is spórolni.

Pedig a lakásbiztosítás nem drága mulatság. A biztosítók közötti árverseny nyomán tavaly az egyéni lakásbiztosítási átlagdíjak nem nőttek, ami a tavalyi 4,2 százalékos infláció mellett jelentős reálérték csökkenést jelentett a piacon. Az átlagdíjak csökkenésében a kisebb, piacszerzésben érdekelt biztosítók mellett a lakásbiztosítási piacot vezető Aegon is az élen járt: a társaság átlagdíja tavaly 6 százalékkal csökkent. Sőt. Az Aegon akcióinak köszönhetően a második félévben az ügyfelek átlag 35 százalékos kedvezménnyel tudták biztosítani lakásaikat. Az idei rendkívüli nyárelő megmutatta, miért van szüksége mindenkinek a biztosítás nyújtotta védelemre. Piacvezető biztosítóként célunk, hogy megfelelő árakkal minden egyes ingatlan-tulajdonosnak elérhetővé tegyük legfőbb vagyontárgyainak védelmét - mondta Szombat Tamás, vezérigazgató-helyettes.

Forrás: penzcentrum.hu

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner