Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 20. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

A biztosítók fizetik a kátyúkárokat

2013. február 19. kedd, 10:11
Casco alapján fizetik a kátyúkárokat a biztosítók. Biztosítás hiányában a közút kezelőét kell felkeresni kártérítési ügyben.

A Budapesti Közlekedési Központ adatai alapján naponta 500-600 új kátyú keletkezik a város túlterhelt közútjain. A mellékutcákban a legrosszabb a helyzet, több esetben szinte meg kell állniuk az autósoknak olyan méretű kátyúk és repedések vannak. A biztosítókhoz egyre gyakrabban érkezik kárbejelentés.
"Az utakon 10 évente le kellene cserélni a kopóréteget, de erre nem volt forrás az elmúlt években. Remélem az átfogó útfelújítási program segíthet abban, hogy minél kevesebb kátyú képződjön” – mondta Almássy Kornél, a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. vezérigazgatója az M1 Híradóban.

Az egyre romló helyzet miatt érezhetően több kárbejelentés érkezik a biztosítókhoz. Tavaly ez a szám meghaladta az 1000 db kárbejelentést, amire 160 millió forrint kártérítést fizettek a biztosítók. Ez a szám nyilván töbszöröse a biztosítókhoz beérkezett kárbejelentésekbek, mert casco hiányában nyilván nem is jelentik be az autósok a biztosítók felé a kárt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy kátyúkár szempontjából az új autók sokkal nagyobb biztosítási kockázatot jelentenek, mint a régebbi autók.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner