Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 19. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Brutális bírság a magyar biztosítónak

2010. október 4. hétfő, 8:44
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete mai határozatában 10 millió forint bírságot szabott ki a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-re. A Felügyelet kötelezte a biztosítót, hogy üzleti információs, ellenőrzési és adatfeldolgozási rendszerét úgy alakítsa ki, hogy a biztosító a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) és egyéb üzleti tevékenysége során mindenkor a jogszabályoknak megfelelően tudjon eljárni, s az informatika terén csökkenjenek működési kockázatai.

A biztosító 2010. november 1-jéig köteles írásban beszámolni a Felügyeletnek a díjhátralékos szerződések megfelelő kezelésére, a kártörténeti igazolások jogszerű - időben történő - kiadására, a díjnemfizetés miatti megszűnésről való ügyfél-tájékoztatásra, a jogszabályoknak és a biztosító díjtarifájának megfelelő gépjárműflották állományba vételére, a szerződések létrejöttével kapcsolatos jogszabályok betartására, illetve a kgfb-szerződések fennállását tanúsító igazolóeszközök helyes tartalmára vonatkozóan tett intézkedéseiről.

December 1-jéig kell a Groupama Biztosítónak számot adni arról, hogy milyen intézkedéseket tett a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kapcsolódó hozamgarancia biztosítékainak megteremtése, a Felügyelet által megfelelően ellenőrizhető nyilvántartási és adatszolgáltatási rendszer kialakítása, a számviteli jogszabályoknak való maradéktalan megfelelés, a kgfb tételes függőkár-tartalék minden vonatkozásban maradéktalanul jogszabályszerű képzése, képzésének alátámasztása és felülvizsgálata, a biztosításközvetítői nyilvántartás jogszabályszerű vezetése, a kiszervezési szerződésekkel kapcsolatos bejelentési kötelezettség betartása, illetve az informatikai és ellenőrzési rendszer átalakítása érdekében.

A Felügyelet külön eljárásban vizsgálja azt, hogy a biztosító tevékenysége fogyasztóvédelmi szempontból megfelel-e a jogszabályi előírásoknak.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner