Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 18. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Fizessük be a kötelező biztosítási csekket, még ha az eltérést is mutat a kalkulált összegtől

2013. április 22. hétfő, 10:15
Ha a biztosító magasabb összegről küld ki csekket, mint azt a kötelező biztosítás kalkulátoron számoltunk, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy a biztosító nem tartja az eredeti összeget. Inkább arról van szó az esetek többségében, hogy a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszerben (KKNYR) nem az általunk megadott bónusz-malusz adatok szerepelnek, vagy még abszolút nem szerepelnek az előzmények a bónuszunkról.

Az eltérésnek több oka is lehet, ilyenek, ha mi a kalkuláció során rosszul emlékeztünk a kgfb bónuszra és az előző biztosító a tényleges bónuszt adta meg, ebben az esetben jogos a díjeltérés. Másik tipikus eset, hogy valamely adat eltérően lett megadva az előző biztosításhoz képest, mivel a KKNYR nagyon szigorú az adatok egyezőségével kapcsolatban, akár egy elütütt betű vagy szám is azt eredményezi, hogy az előzmény bónuszt az új biztosítónk nem tudja automatikusan lekérni. Ilyen kor az új biztosító kénytelen kötelezőnket A0-ba sorolni a jogszabályok értelmében. Ebben az estben az alkusz segítségét érdemes kérni, aki segíteni tud az adategyeztetésben vagy "manuálisan" meg tudja kérni az előzmény bónuszt. Ha a bónusz tisztázódik természetesen a biztosítási díjat a biztosító kompenzálja. A bónusszal kapcsolatos eltérések 60-70% jellemzően ilyen típusú hibából származik.
Azt tudjuk tanácsolni, hogy ha a biztosító eltérő összeget is kült ki a kötelező biztosításról, akkor is fizessük be, mert a megkötés után 60 nappal a biztosító a vonatkozó szabályzások alapján le kall hogy törölje a szerződést díjnemfizetés esetén. Ilyenkor a díjjal nem fedzett időszakra szgk-nál 260-600 Ft közötti napidíjat kell megfizetnünk és erre jön még rá a 30%-os baleseti adó is, azaz kb. két hónap alatt meg kell fizetnünk a teljes évi kgfb díjnak megfelelő összeget a "semmire". Nem beszélve arról, ha kárt okozunk annak teljes anyagi felelőssége minket terhel.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner