Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 28. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Ezért fontos működő email címet megadni a kötelező biztosítás kalkulátorban!

2013. március 26. kedd, 12:02
Szerencsére nem nagy számban, de néhány esetben azt tapasztaljuk, hogy az online kötelező biztosítási kalkulátorunk használata során nem létező vagy olyan email címet (és/vagy telefonszámot) adnak meg, amelyeken egyébként nem lehet elérni az illetőt szükség esetén.

Ez akkor jelenthet komoly problémát, ha igénybe vette az elektronikus kommunikáció kedvezményt szerződéskötés során. Több biztosító ad ilyen jellegű kedvezményt (jelentős mértékű, akár 25-30%-os is lehet), azonban el is várják, hogy az ügyfél - biztosító közötti kapcsolattartás történjen online, emailen keresztül. Az adminisztrációs költségek alacsonyabbak az ilyen szerződéseknél, ezért is igyekeznek a biztosítók kedvezménnyel ösztönözni az ügyfeleket az elektronikus kommunikációra. Azonban ha nem adja meg az ügyfél azt az email címét, amelyet legalább néhány naponta megnyit és figyel, akkor kellemetlen meglepetés érheti, ugyanis az elektronikus kommunikáció azt jelenti, hogy adott esetben a biztosító a kötelező biztosításhoz kapcsolodó dokumentumokat (csoportos beszedési megbízás, számla, fedezetigazolás, kötvény, zöldkártya, stb.) emailben küldi el az ügyfélnek.

 

Így előfordulhat olyan - elektronikus kommunikáció vállalásánál - ha például átutalásos vagy banki díjlehívásos fizetés esetén postán nem is küldi ki a biztosító a számlát/beszedési megbízást az ügyfélnek, hanem emailben elküldi a dokumentumokat az ügyfél által megadott email címre, ahogyan ugyanoda küldi a díjfelszólító leveleket, majd a díjnemfizetés esetén a díjnemfizetés miatt törlési értesítőt is. Amely végső soron jóval nagyobb költséggel jár, mint maga a kötelező biztosítás, ugyanis fedezetlenségi díjat von maga után.

 

Hogyan védjük ki ezt a helyzetet?

  1. Kgfb szerződés megkötésekor ellenőrizzük, hogy olyan email címet adjunk meg, amelyet legalább 4-5 naponta megnézünk.
  2. Bizonyosodjunk meg róla, hogy jól írtuk be az email címet. (Egy karakter elírása esetén már nem kapja meg a biztosítótól és alkusztól az emaileket!)
  3. Amennyiben a biztosítótól illetve az alkusztól nem kapunk visszaigazolást a biztosítás megkötésétől számított 14 napon belül, érdeklődjünk a szerződéssel kapcsolatban az alkusznál vagy a biztosítónál!
  4. Végezetül, de nem utolsósorban: nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a biztosítási díjfizetés az ügyfél kötelessége, még abban az esetben is, amennyiben nem kapott csekket/számlát – tehát a kockázatviselés kezdetétől számított 30 napon belül nem kaptunk kötvényt, csekket/számlát mindenképpen jelezzük az alkusznak/biztosítónak!
Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner