Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 19. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Jön az egyszerűsített casco! Kötési dömping indulhat

2010. szeptember 14. kedd, 10:54
Áttörést hozhat a casco biztosítási piacon, hogy az internetes alkuszi portálok olcsó casco biztosítási ajánlatokat is kínálnak majd idén novemberben, a kötelező biztosítások mellé. Mindezt a casco díjak elmúlt években bekövetkezett jelentős csökkenése és a kötelező biztosítások adataiból kiszámítható ún. "egyszerűsített casco" megjelenése teszi majd lehetővé, mely utóbbival már a legtöbb hazai biztosítótársaság rendelkezik.

A jelenlegi tendenciák azonban gyökeres változást hozhatnak. Az internet támasztotta elvárásoknak a hazai biztosítótársaságok a forgalmi engedély adataiból kiszámítható egyszerűsített díjszámítású, de feltételeiben a korábbiaknak megfelelő, egyre olcsóbb casco-k bevezetésével igyekeznek megfelelni. Mindez várhatóan megnyitja majd az utat a casco biztosítások jelentősebb internetes versenye előtt. Az "egyszerű casco"-k esetében bárki néhány perc alatt kiszámolhatja majd autója casco biztosítási díjait.

Valószínűleg elsők között él majd az összehasonlítás lehetőségével az a 850 ezer autótulajdonos, akinek már van casco-ja és kíváncsi lesz arra, más biztosítótársaság kínál-e jobbat számára. A biztosítótársaságok közötti élesedő versenynek köszönhetően szinte mindenki talál majd magának kedvezőbb casco-t. E biztosítások díja ugyanis 2006 óta folyamatosan csökken. Míg 2006-ban egy teljes körű casco esetében az éves átlagdíj 121 947 forint volt, addig 2010 nyarán az interneten mindez már csak 75 ezer forintot tett ki.

A meglévő casco-k olcsóbbra cserélése mellett szólhat még az egyszerű ügymenet (casco biztosító váltása esetén ugyanis nincs szükség műszaki szakértői szemlére), valamint az is, hogy az átlagos megtakarítás casco biztosítóváltás esetén kétszer-háromszor akkora lehet, mint a kötelező esetében.

A kötelező díjak mélyrepülését és az új autó értékesítés radikális csökkenését követően érthető, ha a biztosítótársaságok a profitábilisabb casco felé fordulnak. A díjcsökkenésnek köszönhetően ajánlataik ezúttal utat találhatnak azokhoz is, akik korábban a casco magas átlagára miatt nem kötöttek biztosítást, vagy azt gondolták elég jól vezetnek ahhoz, hogy ne legyen szükségük a biztosítás védelemére. Őket is megfontolásra késztethetik azonban a közelmúlt árvizei és viharai, melyek számos autóban okoztak kárt, a tulajdonos vezetési tudásától függetlenül. (Pénzcentrum)

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner