Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 24. szerda
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

KGFB: Még mindig vannak bónusz-átvezetési problémák

2013. augusztus 15. csütörtök, 14:44
Folyamatosan kapunk olyan megkereséseket ügyfelektől, akik a bónusz-átvezetési problémával küszködnek.

A biztosítási évfordulókor történő biztosítóváltás egyik fontos eleme, hogy a meglévő bónuszt a felmondott szerződésről az új biztosítóhoz megkötött szerződésre sikeresen átvezessék. Amennyiben az új biztosító nem tudja lekérdezni az ügyfél bónusz besorolását, úgy minden esetben jelzi ezt az ügyfélnek, általában 15 napon belül be kell küldeni az előzménybiztosítótól származó kártörténeti igazolást.

 

Ha alkuszon keresztül kötik meg a kötelező biztosítást, akkor az alkusz általában díjmentesen ezt is elintézi, csakúgy, mint a biztosítóváltás más folyamatait (pl.: előzményszerződés felmondása). Fontos, hogy figyeljék és olvassák el a biztosítótól kapott leveleket és emaileket, mert érdemben és időben csak így lehet segíteni az átvezetéssel kapcsolatos problémákon.

 

A legnagyobb gondot jelenleg az okozza, hogy amennyiben az ügyfél által az ajánlaton megadott bónuszt nem sikerül lekérdezni, úgy az ügyfél szerződése A0 bónusz kategóriába kerül. Az esetek többségébe ez azután történik meg, mikor az ügyfél már megkapta (és befizette) az ajánlaton szereplő összegről a csekket, ami nyilván alacsonyabb egy több éve kármentesen közlekedő esetében, mint A0-ban. Így azt eredményezi a sikertelen bónusz lekérdezés, hogy a befizetett díj csak a gyakoriság szerinti biztosítási díj egy részét fedezi.

 

Például éves díjfizetés esetében egy B10 bónuszban befizetett díj A0 bónuszba sorolás esetén nagyjából csak 6 hónapig nyújt fedezetet. A fedezet utolsó napjával a biztosító automatikusan megszünteti a szerződést díjnemfizetés címén. Többek között ezért fontos a bónusz átvezetése. Azt pedig tudják, hogy a díjnemfizetés miatt újrakötött szerződéskötéskor a díjjal nem fedezett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami többszöröse a biztosítási díjnak.

 

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner