Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 28. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Komoly fejlődés kapujában a gépjármű biztosítások

2013. május 6. hétfő, 11:55
Új informatikai rendszer segíthet az autósokon és a biztosítókon egyaránt, hogy a lehető legobjektívebben, kockázatarányosan határozzák meg a gépjármű biztosítások díjat.

Hazánkban a gépjármű biztosítási (casco- és kötelező biztosítási) piac nagysága évek óta csökken. A hatalmas árverseny miatt a casco és a kgfb díjak is jelentősen estek az utóbbi négy évben, a biztosítók próbálják minél jobban racionalizálni működésüket. Az árakkal jobban már nemigen lehet lefelé menni, mert a kgfb piac így is a kritikus szint közelében van, ezért a kárhányadon igyekeznek a biztosítók javítani. Tarifáikat a kockázattal arányosan igyekeznek kialakítani, ám ezt objektíven nem könnyű elvégezni.

 

A telematikai rendszerek Észak-Amerikában már jól beváltan működnek és már terjednek át Európára, elsősorban Olaszországra és Angliára, ahol nagyon drágák a gépjármű biztosítások. E rendszer lényege, hogy az gépjármű vezető stílusát, vezetői szokásait figyeli a rendszer és rögzíti az adatokat. Ennek alapján jóval pontosabb, kifinomultabb és egyedi tarifát tesz lehetővé a gépjármű biztosításokat illetően, tehát a kockázatarányos árazás tényleg megvalósul(hat) a használatával.

 

Magyarországon a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Infokommunikációs Technológiai Intézet (BAY-IKTI) fejlesztette ki BelAmi-ra keresztelt projekt keretében az első ilyen telematikai rendszert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával. A rendszer fejlesztése azonban még nem állt meg, ugyanis az autópálya- illetve parkolási díj fizetésével kapcsolatban is megkönnyítheti majd az autósok dolgát, sőt a tervek szerint a bajba jutott autósokon is segítene önállóan a rendszer úgy, hogy információt, vészjelzést küld a helyzetükről.

 

A rendszer terjedése várható, már csak azért is, mert az Európai Unió 2015-től már kötelezően előírja minden autóra.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner