Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 18. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS 2013

2012. március 7. szerda, 11:03
2012. december 1-ig kell kiválasztani az biztosítást. Eddig az időpontig mondható fel az év végi évfordulós kötelező biztosítás.

Folyamatosan startra kész a kötelező biztosítás 2013. évi kampánya. Október végével meg fognak jelenni ismét a törvény általi közlésre a Kötelező biztosítás 2013-ra érvényes tarifái. A biztosítók már év közben is kampányolnak, hiszen a kötelező biztosítás váltás évvégi időpontja csak azokra érvényes, akik 2010. január elseje előtt  vásárolták az autójukat vagy kerültek bejegyzésre a forgalmi engedélybe mint üzembentartók, az évforduló az autó vásárlásának időpontja vagy az üzembentartói adatok változásának dátuma.

Ez nem kevés gépjármű tulajdonosra vonatkozik, hiszen körülbelül 700.000-re vannak azok, akiet ez a rendelkezés érint, ennyien váltanak már kötelező biztosítást év közben 2013-ban is.

Ennek alapján, az ez után üzembe helyezett gépjárművek esetén a KGFB évfordulós váltása 2013-ban is az a naptári nap lesz, melyben a szerződésüket kötötték. A 2010. január elseje után üzembe helyezett gépjárművek tehát kötelező biztosításukat az idén is, és 2013-ban is a megkötésük előtti 30. napig mondhatják fel, és a naptári fordulónapig kötelesek megkötni, vagy újrakötni a kötelező biztosításukat.

Az online biztosítási alkuszok KGFB kalkulátorai tehát már egész évben működnek és lehet velük szerződést kötni, összehasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait.

A kötelező biztosítási szerződések száma ma hazánkban kb. 4,1 millióra tehető. Az a 700.000 gépjármű, melynek kötelező biztosítás szerződés váltása év közben lesz és a kötelező váltást fontolgatja, részben az árak, részben a saját vagy ismerősei tapasztalata alapján, az mindenképpen figyeljen oda a kötelező biztosítása 2013-as váltásának dátumára.

Vajon érdemes-e most mindjárt megkötnöm a kötelező biztosításomat 2013-ra is? - teszik fel sokan máris ezt a kérdést. A MABISZ közleményéban azt javasolja, hogy ne kezdeményezzék még azok az autósok, gépjármű tulajdonosok a kötelezőjük váltását, akiknél a fordulópont 60 napon túlra esik. Ennek az a praktikus oka van, hogy ezalatt az időszak alatt esetleg változás léphet fel mind az adatokban, mind pedig a biztosítók aktuális kedvezményeiket is változtathatják. A kötelező biztosítás 2013-ban nem fog megegyezni az idei adatokkal, díjeltérések lehetségesek lesznek.

Kötelező biztosításra Önnek is szüksége lesz 2013-ban is. Ha év végi évfordulós KGFB váltást kezdeményez, akkor a meglévő szerződését legkésőbb 2012. december 1-ig írásban kell felmondania annál a biztosítónál, ahol kötötte. Kösse meg új kötelező biztosítását 2013-ra is itt a Riskonline oldalán, és ha az alkuszi megbízást időben visszajuttatja, mi elintézzük a teljes ügyviteli folyamatot az Ön kényelme érdekében, a felmondástól kezdve. Keressen minket, tájékozódjon már most a Kötelező Biztosítás 2013 –as feltételeiről!

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner