Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 24. szerda
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Kötelező biztosítás 2013: Fontos változások előtt állunk!

2012. szeptember 4. kedd, 12:07
Új, jelentős törvényi módosítás léphet hatályba 2013. január 1.-től a kgfb piacon. Ezek szerint a biztosítók többszöri tarifahirdetésre kapnak lehetőséget a jövő évtől, szemben az eddigi éves tarifahirdetési gyakorlattal.

A jelenleg még érvényben lévő szabályozás szerint a biztosítótársaságok a következő naptári évre vonatkozó díjakat még az előző év október 30.-ig kellett bejelenteni, amely azután 1 évig volt érvényes.

Az újonnan megalkotott keretben a tarifákat legalább 60 nappal annak érvénybe lépése előtt kell meghirdetni a PSZÁF illetve a MABISZ honlapján. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jóval az évforduló előtt (több, mint 60 nappal) megkötött szerződések kora leáldozott. Ezen szerződések megkötésére nem lesz lehetősége az autósoknak, ugyanis az évközi tarifaváltoztatás miatt előfordulhatna az, hogy adott esetben egészen más díjról kapjon az ügyfél csekket, mint amit a szerződés megkötésekor kalkulált.

 

E változás kiegyenlítheti a biztosítási díjakat, hiszen a tetszőleges számú tarifahirdetés lehetőséget teremt korrekcióra -  többek között -  azon biztosítóknak, akik az év végi kötelező biztosítás kampányára esetleg nagyon alacsony vagy éppen magasabb díjakat hirdettek meg versenytársaiknál.

 

Fontos változás továbbá, hogy azonosítószámot vezetnek be a kártörténeti rendszerbe, melynek lényege, hogy az ügyfél folyamatosan beazonosítható legyen. Idén nagy számban előforduló kártörténeti azonosítási hibának csökkenését várják az új elemtől.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner