Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 28. csütörtök
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Kötelező biztosítás – baleseti adó 2013

2012. június 18. hétfő, 15:59
Jövő évi várakozás, baleseti adó, új adók.

A jövő évi kötelező biztosítási tarifákkal kapcsolatban még nem lehet tudni biztosat. Egyes vélekedések szerint esetleg enyhe mértékében növekedhetnek a kgfb átlagdíjai, azonban nagyobb áremelésre idén sem kell számítani a biztosítók közötti hatalmas verseny miatt. Amennyiben új biztosító fog megjelenni a piacon, az szinte biztos, hogy alacsony díjakkal próbálna meg minél nagyobb szeletet kihasítani a kgfb piacból, ahogy ezt korábban több különböző biztosítótársaság is tette; legutóbb 2011. év végi kampányban az Uniqa Biztosító.

 

A kgfb szerződéseket terhelő baleseti adó mértéke (30%) nem fog változni 2013-ban sem. A biztosítókra kivetett különadót mintegy felét a kormány kivezeti, azonban az ebből kieső bevételt a lakosságon szeretné behajtani. Bár az új adók címzettjei a biztosítók lesznek, azok valószínűleg a termék árába fogják beépíteni az adót (alapja az adott biztosítási szerződés díja lesz.)

 

A különböző biztosítási termékekre a tervek szerint a lakás- és vagyonbiztosításokat 10%-os, a casco biztosításokat 15%-os adó fogja terhelni, az életbiztosítások viszont adómentesek lesznek továbbra is. Így az említett szegmensekben is egyre nagyobb verseny alakulhat ki a biztosítók között - amely, ha egészséges szinten marad - az ügyfeleknek kedvez.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner