Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 24. szerda
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Külföldi nyaralás során autóbaleset bekövetkeztekor mi a teendő? II. rész

2013. július 26. péntek, 11:03
Az első részben arról beszéltünk, hogy mit kell tenni, ha az Európában és a zöldkártya egyezményhez csatlakozott országokra egyikében szenvedünk autóval balesetet. Most nézzük meg, mi van akkor, ha olyan országba történik ilyen nem várt esemény, amely: nem EU tagállam vagy egy harmadik országban történik a baleset vagy az adott ország nem csatlakozott a zöldkártya egyezményhez.

Amikor a káresemény nem EU tagországban történt, ugyanakkor a zöldkártya egyezményhez csatlakozott országról beszélünk (pl.: Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Szerbia), akkor egyenesen a károkozó felelősségbiztosítójához kell fordulni az adott országban. A kárigényekre direkten e biztosítónál lehet érvényt szerezni.

 

Más a helyzet, ha külföldi rendszámú autó egy harmadik országban okoz kárt (pl.: bosnyák rendszámú autó Németországban). Ebben az esetben abban az országban kell az intézkedést megkezdeni, ahol történt a baleset. A Gépjármű-biztosítási Szövetségnél lekérhetők a biztosítási adatok a baleset és annak résztvevőinek, adatainak megadása után. A Gépjármű-biztosítási Szövetség kiadja a károkozó felelősségbiztosítója nevét, adatait illetve (a baleset helyszíne szerint ország) levelező partnerének az adatait, amellyel aztán fel kell venni a kapcsolatot a kárrendezés érdekében.

 

Ha olyan országban szenvedünk balesetet, amely nem csatlakozott a zöldkártya egyezményhez és viszonosság sincs Magyarország és az adott ország között, akkor csakis a károkozó országában történhet a kárfelvétel, kárrendezés.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner