Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 23. kedd
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Miért fontos tudni, hogy pontosan mikor van az kötelező biztosításának évfordulója?

2012. október 27. szombat, 11:51
Megnézzük milyen szabályok vonatkoznak a különböző évfordulóval rendelkező autósokra.

A 2013-as kgfb kampány hamarosan beindul. Bár idén már 600 ezer autósnak nem év végén van a biztosítási évfordulója, azonban az autósok többségének még mindig novemberben kell számolnia az új kgfb díjakkal. Érdemes figyelni és tarifálni, mert átrendeződés várható a biztosító között, egyes biztosítók drágábban, mások olcsóbban kínálhatják a kötelező biztosítást a tavalyi évhez képest.

Hogyan számoljunk:

- ha 2012. január 1. - december 30. között van az évfordulóm? Ebben az esetben még a jelenlegi is elérhető 2012-es kgfb kalkulátoron lehet kiszámolni és megkötni a kötelező biztosítást

- ha 2012. december 31-én (év végi évforduló) van az évfordulóm? Ilyenkor a november 1-jétől  elérhető 2013-as kötelező biztosítás kalkulátoron lehet kiszámolni a díjat és új szerződést kötni.

- ha dec. 31. után, tehát 2013-ban van az évfordulóm? Ekkor a 2013. január 1. - február 28. között szintén a 2013-as kötelező biztosítás kalkulátoron lehet számolni és megkötni a biztosítást. 

Azonban, ha az évfordulója  2013. március 1. vagy ezt követő időszakban van, akkor a 2013-as kgfb kalkulátor segítségével még nem tudja a szerződését megkötni az új kgfb szabálymódosítás miatt, miszerint a biztosítók évközben többször is módosíthatnak a díjakon, ennek feltétele, hogy a módosítást 60 nappal a változtatás előtt bejelentsék és közzétegyék a PSZÁF és a MABISZ honlapján.

Évvégi évfordulós váltók figyelem!
Ne felejtsük el a jelenlegi szerződés KGFB törvény szerinti érvényes felmondását! Az évforduló előtt legalább 30 nappal fel kell mondani a kötelező biztosítást, hogy az újonnan megkötött szerződés hatályba lépjen! Amennyiben nálunk köti meg új kötelező biztosítását és november 29.-ig elküldi az aláírt alkuszi megbízását, mi elintézzük a felmondást is Ön helyett!
Meglévő, alkuszi megbízással rendelkező ügyfeleinknek nem kell alkuszi megbízást visszaküldeni.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner