Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 20. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Mit érdemes tudni a kötelező biztosítás drágulásáról

2014. október 20. hétfő, 11:26
A kötelező felelősség biztosítások díja, átlagosan 13 százalékot nőtt az elmúlt másfél évben. Ennek hátterében, sokan az évközi díjhirdetés lehetőségének bevezetését látják.

Érdemes azonban mélyebbre ásni a számokban, ugyanis a díjnövekedés nem minden autóst érint ugyanolyan mértékben.A szeptemberi adatok jól tükrözik a tendenciákat. Aki ebben a hónapban váltott autót, legyen az új, vagy használt átlagosan 25 500 forintért köthetett kötelező gépjármű felelősségbiztosítást. Akik viszont az évfordulón döntenek eredeti biztosítójuk mellett, vagy máshova szerződnek átlagosan 16 800 forintért biztosíthatták gépjárművüket.

 

A díjak növekedése várhatóan nem fog megtorpanni. A legtöbben magasabb díjat fizetünk majd az év végén, mint egy évvel ezelőtt. Ezen belül kik számíthatnak kisebb díjemelkedésre? Személyautók esetében nincs nagy meglepetés. A díjak emelkedése a 150 kW alatti teljesítménnyel rendelkező autók esetében, jelentősen kisebb. Ezen kívül természetesen, a kártörténeti besorolás lesz jelentős hatással a kötelező biztosítás díjára 2015 évben is. Egy nagykategóriás (151-kW), A0 besorolású személygépkocsi esetében a kötelező biztosítás átlagos díja több mint a harmadával növekedett 2014-ben.

 

Vajon mire számíthatunk a novemberi kampány során? A biztosítók tovább emelik a díjaikat? A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy kismértékű díjnövekedés biztosan várható, de nagyobb változások nem várhatóak a piacon. Ennek oka pedig abban keresendő, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás a biztosításfajták között, az egyik leginkább ár érzékeny termék.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner