Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 24. szerda
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Románia: saját biztosító térítheti a károkat

2012. október 15. hétfő, 14:00
Jelentősen változhatnak a kgfb szabályai Romániában.

Délkeleti szomszédunknál változtatásra készülnek, a biztosítókat felügyelő bizottság (CSA) javaslata szerint az ügyfél kárigényét saját biztosítójánál jelentené be, és a biztosítója térítené a balesetek során bekövetkezett károkat. A kárkifizetésekből adódó pénzügyeket a biztosítók egymást között rendeznék le.

Egyik előnye, hogy 90 napról 60 napra faragja le a kárkifizetés határidejét, továbbá, hogy az ügyfeleknek nem olyan biztosítótársasággal kell majd egyezkednie, akihez előtte semmi köze nem volt.

A másik fontos dolog, amin változtatni szeretnének, hogy az ügyfeleket érdekelté kívánják tenni abban, hogy megfelelően teljesítő biztosítót válasszanak maguknak és ne kizárólag az ár alapján döntsenek. Erre azért is szükség van, mert a biztosítók 900 millió lejt fizettek ki kártérítésként 2012. első félévben, ami 80%-kal haladta meg a kötelező biztosításból befolyó bevételeiket.

 

Magyarországon is hasonló okok miatt kívánják bevezetni a direkt kárrendezést. Ugyanis a tapasztalatok szerint hazánkban is az ár alapján döntenek az ügyfelek, a direkt kárrendezéssel a szolgáltatás alapú választás kaphat nagyobb hangsúlyt, hiszen az ügyfél érdekelt lenne abba, hogy megbízható, korrekt biztosítóval kössön kgfb szerződést.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner