Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 19. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Sorozatosan szűnnek meg a lakásbiztosítások díjnemfizetés miatt.

2013. március 21. csütörtök, 13:32
Hazánk egyik legnagyobb lakásbiztosítási állományával rendelkező biztosítója hívta fel a figyelmet az egyre erősödő problémára.

A 2012-ben 2011-hez képest 42 ezerrel kevesebb ház- illetve lakásbiztosítás volt regisztrálva. A komolyabb csökkenés oka, hogy az egyre nehezebb gazdasági helyzetben lévő családok – értelemszerűen – egyre kevesebbet vagy egyáltalán nem tudnak félretenni a lakásbiztosításra. Sajnos éppen ezen rétegnek a legnagyobb érvágás, amennyiben keletkezik valamilyen komoly, akár többszázezer vagy milliós kár nehezen megszerzett ingatlanukban.

A lakásbiztosítással rendelkező megyék arányában különösen rosszul állnak olyan ár- és belvízzel gyakran sújtott megyék, mint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg. Itt lassan 40% feletti a lakásbiztosítással nem rendelkező ingatlanok száma.

 

A holland hátterű biztosító szerint az önrész vállalása segíthet abban, hogy a szerényebb jövedelemből gazdálkodó lakóingatlan tulajdonosok is (újra) megengedhessék maguknak a lakásbiztosítást. A biztosító kiemelte, hogy az önrész vállalásával komoly mértékben csökkenhet a lakásbiztosítás díja, a ház- ill. lakástulajdonosokat az állagmegóvásra ösztönzi, azáltal, hogy a kisebb károk esetén nem térít a biztosító, ugyanakkor a nagyobb károk esetén biztosítva van az ingatlan.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner