Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. március 29. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

TKM plafon lesz a nyugdíjbiztosításokra

2014. április 3. csütörtök, 13:49
Az Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Biztosítók Szövetségével (MABISZ) együttműködve a közeljövőben ajánlást fog kiadni a biztosítótársaságoknak a nyugdíjbiztosítások kapcsolatban.

A Portfolio.hu Biztosítási Konferenciáján Nagy Koppány, az MNB Biztosítás, pénztár, pénzügyi vállalkozások és közvetítők felügyeleti igazgatója elmondta, hogy a folyamatos díjfizetésű életbiztosítási szerződések csökkenését a fogyasztók bizalmának visszaállításával lehet csak megállítani. A biztosítási szakma és az MNB szerint is a fő cél az egyszerű, érthető szerkezetű, értékálló termékek kialakítása. A 2014. január 1. óta érvénybe lépett adókedvezmény mellett a TKM (Teljes Költség Mutató) felső határának meghatározása is segítheti e folyamatot. Az MNB és MABISZ is 3-4 százalék közötti értékre voksolhat.

 

 

Mi a TKM?

A TKM mutató egy olyan egyszerő mutató, mely egyetlen szám segítségével fejezi ki az adott biztosítás költségeit. Azt mutatja meg, hogy adott paraméterek mentén közelítıleg mekkora hozamveszteség éri az ügyfelet egy elméleti, költségmentes hozamhoz képest amiatt, hogy azt az adott unit linked terméken érte el. Segítségével – a típuspéldán keresztül - az egyes társaságok unit-linked életbiztosítási termékeinek költségszintje összehasonlíthatóvá válik, így az ügyfelek tudatosabban választhatnak.

(TKM forrása: MABISZ)

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner