Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Egyre több külföldről behozott autót regisztrálnak Magyarországon - kgfb kötés menete ilyen autóra

2013. február 4. hétfő, 13:33:10

Friss statisztikai adatok szerint 2011-ről 2012-re körülbelül 72%-kal növekedett a Magyarországra behozott és regisztrált gépjárművek száma. Ennek jelentősebb okai: az egyik, a regisztrációs adó 2012. évben jelentős csökkent a különböző járműkategóriákban,  valamint  a céges flották lélegeztőgépén élő új autópiaci eladások továbbra is messze elmaradnak a válság előtti csúcsévekhez képest, ezért a hazai minőségi használt autók kínálata egyre zsugorodik.

Hogyan kell megkötni a biztosítást egy külföldön vásárolt, Magyarországon regisztrálni kívánt autóra?

A forgalomba helyezéshez szükséges a kötelező biztosítást megkötni, mielőtt az okmányirodába megyünk a magyar forgalmi engedélyértés rendszámért. A kinyomtatott kgfb ajánlattal (kötvénnyel) kezdhetjük meg a regisztráció utolsó lépését.

 

Mire figyeljünk a külföldről behozott autó kgfb szerződésének online megkötésénél?


-   A szerződéskötésének oka: ’Külföldről behozott járművet vásároltam’ lehetőséget válasszuk ki.

 

-  Mivel a biztosításkötés időpontjában nincs magyar rendszáma az autónak, ezért üresen hagyhatjuk a rendszám mezőt vagy az alvázszám utolsó hat karakterét is beírhatjuk ilyenkor a rendszám helyére.

 

- A szerződés létrejöttekor kinyomtathatjuk illetve pdf formátumban elmenthetjük a szerződés ügyfélpéldányát, amellyel az okmányirodában már lehet igazolni, hogy az autóra megkötötték a kötelező biztosítást.

 

- Fontos, hogy mivel olyan autóra kötünk biztosítás, amely hazánkban még nem volt forgalomba helyezve, ezért az alkuszi megbízás mellett (amint kap) a forgalmi engedély másolatát is el kell küldenie részünkre.

 

Folyamatosan kapunk olyan jellegű kérdéseket, hogy van-e arra lehetőség, hogy külföldi rendszámú autóra (akár átmenetileg is) magyar kötelező biztosítást kössenek? Itt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy kizárólag magyar rendszámú autóra lehet Magyarországon kötelező biztosítást kötni!

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner