Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Tájékozódjunk mielőtt megkötjük az autókereskedőnél a biztosításunkat

2013. április 9. kedd, 11:30:09

Sajnos sok esetben találkozunk olyan autósokkal, aki a kötelező biztosítást vagy a cascot a gépjármű kereskedőnél kötötte meg, de utána nem tud kihez fordulni tanácsért, ha bármi kérdés merül fel a biztosításával kapcsolatban.

Márpedig kérdés előfordulhat a biztosítással a megkötés után.

Ilyen lehet, hogy a kötvény vagy csekk nem érkezik időben, ezért a biztosító kénytelen törölni az ügyfél szerződését és horribilis összegű fedezetlenségi díjat kell megfizetni a szerződés újrakötésénél. Másik tipikus hiba, ami ilyen esetekben előfordul, hogy a díjlehívásos szerződések dokumentumai nem jutnak el a bankhoz, vagy a kereskedő nem hívja fel az ügyfél figyelmét, hogy a díjlehívást a banknál, hogy tudja az ügyfél beállítani.

Sajnos tipikus jelenség az is, hogy a kereskedő olyan biztosításra beszéli rá a friss autótulajdonost, ami finoman fogalmazva sem az ügyfélnek kedvező.

Nem segít az ügyfélnek az a tény sem, hogy a biztosítók a válság miatt visszafejlesztették az ügyfélszolgálati kapacitásaikat és például telefonon 15-20 percig kell várni mire egy ügyfélszolgálatossal tud beszélni az ember és utána ezt egy egy ügyben akár többször is meg kell ismételni. Természetesen a kereskedőnél kötött szerződésre az az opció sem áll fent, ami az alkusznál kötött szerződésnél természetes, hogy az ügyintézést az alkuszra bízom és ő elintézi az ügyet helyettem, mert az autókereskedő nyilván nem fog foglalkozni például a bonusszal kapcsolatos problémákkal.

A legoptimálisabb, ha ilyen esetekben egy független online biztosítás kalkulátoron megkötjük a szerződésünket és az online alkuszt megbízzuk a biztosítási ügyeink intézésével, az autókereskedőtől pedig megvásároljuk az autót. Így az autóval kapcsolatos kérdésekben később a kereskedőhöz fordulhatunk és a biztosításunknak is lesz „felelőse” bármi is merüljön fel a későbbiekben.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner