Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

A biztosítók segíteni szeretnének a kormánynak

2010. október 6. szerda, 10:21
A biztosítási szektor partnere kíván lenni a kormánynak az öregedő társadalom, az öngondoskodás alacsony szintje és az alulbiztosítottság miatt fennálló komoly problémák kezelésében - hangzott el a MABISZ keddi konferenciáján Budapesten

Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke "2010: A kihívások éve a pénzügyi szektorban" címmel tartott előadást a konferencián, melyben a biztosítási szektor jelenlegi helyzetét és a közeljövő fontos teendőit ismertette.

Előadásában elmondta: a rendszerváltástól 2007-ig folyamatosan növekedett a biztosítási piac, azóta azonban nominálisan is csökken a bruttó biztosítási díjbevétel.  Márpedig ez a mutató a szektor mellett a teljes gazdaság állapotát is jól jelzi: egy dinamikusan fejlődő országban a biztosítási díjbevételek is növekednek.

A biztosítottság szempontjából továbbra is rendkívül távol vagyunk Európától: a lakosság jövedelmének alig 6 százalékát fordítja biztosításokra. Az alulbiztosítottság különösen nagy gond, ha a jövedelmi, vagyoni viszonyokat is tekintetbe vesszük: nagyobb szükség lenne biztosításokra akkor, ha egy esetleges káresemény komoly terhet jelent, mintha egy egyébként tehetős gazdaságot (vagy családot) ér valamiféle kár.

 

2010 a katasztrófák éve volt - mondta el Kisbenedek Péter. 270 ezer darab vihar- és árvízkárt jelentettek be a biztosítóknál, eddig 40 milliárd körül jár az éves kifizetett kárösszeg - ehhez jönnek majd még a tegnapi Veszprém-megyei katasztrófával kapcsolatos kifizetések is. Ennek ellenére az ügyfélpanaszok száma minimális volt - hívta fel a figyelmet az elnök. A természeti események mellett a biztosítási szektor "saját katasztrófájának" értékelte a biztosítókra jutó 38,6 milliárd forintos különadót is.

A MABISZ elnöke felhívta a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, az ezzel kapcsolatos gondolkodásmód megváltoztatásának szükségességére. Az öregedő társadalmi környezet mind nyugdíj-, mind egészségbiztosítási szempontból is komoly kérdéseket vet fel. A biztosítási szektor a kormányzat partnere kíván lenni ezen kérdések rendezésében - hangsúlyozta Kisbenedek Péter.

A MABISZ összeállított egy adókoncepciót, melyet az illetékes szervekhez már eljuttattak. Ebben az élet-, baleset- és betegségbiztosítáok, a kockázati biztosítások terén is különböző adókedvezmények, adómentesség bevezetésére tesznek javaslatot. A javaslatcsomagban szerepelnek a megtakarítási életbiztosításokkal, nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatos adókedvezmények, valamint a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos kedvezmények kiterjesztése is.

Értelmes párbeszédet, gazdasági partnerséget kérünk a kormánytól, hiszen mi is részei vagyunk a nemzeti együttműködésnek - hívta fel a figyelmet Kisbenedek Péter. A biztosítási szektor 30 ezer embernek ad munkát az országban, befektetéseik a GDP 7,5 százalékát teszik ki. 1300 milliárd forintot meghaladó állampapír-befektetést kezelnek a biztosítók, miközben a társadalom számára kiemelkedően hasznos tevékenységeket végeznek - sorolta a MABISZ elnöke.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner