Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 27. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

A kötelező biztosítás díját leginkább befolyásoló 5 tényező

2010. szeptember 20. hétfő, 19:56
A Pénzcentrum 5 pontban szedte össze a kötelező biztosítási díjak mértékét leginkább befolyásoló tényezőket. Az autós károkozási történetén és a Bonus-Malus besorolásán túli 5 legbefolyásosabb paraméter: a forgalmi engedélyben szereplő lakcím, gépjármű típusa, a szerződő életkora, neme és foglalkozása.

Irányítószám

Talán mindenki számára a legismertebb befolyásoló tényező.
A biztosító társaságok a rendelkezésükre álló részletes statisztikák alapján, irányítószám szerint megkülönböztetik a káresemények valószínűsége tekintetében az egyes településeket, régiókat a díjképzés során.

Akár 20-30%-al olcsóbb kötelező biztosítási díjat jelenthet, egy vidéki lakcím az autósnak.

Életkor

25 év alatti életkorú autósoknál, a biztosítók többsége, a rutintalanság és bevállalósabb vezetési stílus miatt magasabb kockázattal számol, ahogy idősebb autósok esetén szintén, de az utóbbiak esetén a balesetmentesen levezetett hosszabb időszakok ellensúlyozhatják ezt a hátrányt.

Szerződő neme

A statisztikák szerint, a nők kevesebb alkalommal részesei súlyos baleseteknek. ezáltal egy női szerződő kedvezményesebb díjakra számíthat kötelező biztosításban, mint egy férfi autós.

Gépjármű típus

Autó típusok szerinti statisztikákat is alkalmaznak a díjképzés során a biztosító társasűgok, megkülönböztetve kockázatosabb és kevésbé kockázatos autó modelleket (nemcsak autó típus, hanem teljesítmény és egyéb baleseti kockázatokat befolyásoló paraméterek az egyes autóknál).

Foglalkozás

Befolyással lehet a díjalkotásra az autós foglalkozása is, emiatt a szerződéskötés során hamisan megjelölt titulus érvénytelenítheti a későbbi kárigényt.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner