Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Elektronikus kommunikáció kedvezmény: olvassuk az email-eket!

2013. augusztus 15. csütörtök, 11:27
Nem véletlenül adnak a biztosítók nagy kedvezményeket, akár 25%-ot a kötelező biztosítás díjából. Ilyenkor a biztosítót is spórol, hiszen az elektronikus kommunikáció esetében nincs postaköltség, viszonylag automatizált folyamat, ezért neki is hatékonyabb, ezért ad kedvezményt az ügyfélnek ösztönözve az elektronikus kommunikációra. Cserébe azonban elvárja az ügyféltől, hogy valóban online intézze a biztosítással kapcsolatos ügyeket, ellenkező esetben elveszítheti az ügyfél a kedvezményt.

Az online biztosítási kalkulátorokon meg lehet adni email címet az online szerződéskötéskor. Ennek egyrészt azért van szerepe, mert az alkusz email-ben el tudja küldeni azonnal az alkuszi megbízást és az ajánlatot is, a későbbiek során ezen a csatornán keresztül (is) tartja a kapcsolatot az ügyféllel. Másrészt, aki vállalja az elektronikus/online kommunikációt a biztosítóval, akkor azt vállalja, hogy email-ben illetve telefonon intézi a biztosítással kapcsolatos ügyeit. Ez egyben azt is jelenti, hogy online kapja meg a díjértesítőt, számlát, felszólító leveleket, fedezetigazolásokat, stb. Ezért fontos, hogy működő és általunk rendszeres olvasott email címet adjunk meg szerződéskötéskor.

 

Adott esetben előfordulhat, hogy az elektronikus kommunikációs kedvezményt a biztosító visszavonja (és emiatt drágul a kgfb biztosítás), ha az ügyfél nem tartja be az elektronikus kommunikációval kapcsolatos szabályokat.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner