Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 27. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Generali: 8 milliárd gépjárműkárokra

2010. szeptember 15. szerda, 8:59
2010 első félévében naponta átlagosan közel 40 személysérüléses baleset történt Magyarországon. A balesetek magas száma a biztosítótársaságok kifizetéseiben is megmutatkozik.

A KSH legfrissebb adatai szerint 2010 első félévében 7072 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 68 százaléka lakott területen belül. Mindez átlagosan közel negyven személysérüléses balesetet jelent naponta. A balesetek 63 százalékát személygépkocsik okozták, 92 százalékban a sofőrök hibáztak és mindössze 8 százalékban a gyalogosok.

Jákfalvi Zoltán, a Generali gépjármű üzletági igazgatója szerint a biztosítótársaságnál regisztrált gépjárműkárok számából jól látható, hogy a közúti közlekedési balesetek száma szinte alig változott az elmúlt 1 évben. "Bár 2009-ben január és augusztus között cascóval rendelkező ügyfeleink 18 443 darab ütközésből adódó járműkárt jelentettek be, 2010-ben pedig 17 315 darabot, a kötelező biztosításokkal rendelkező ügyfelek között nőtt az esetszám. Itt közel 10 százalékos növekedést tapasztaltunk." - tette hozzá.

Az ütközésből adódó összes kár - járműkár, assistance, dologi kár, személyi sérülés, üvegkár - darabszámát tekintve is hasonló képet kapunk. A cascóval rendelkező ügyfelek között minimális csökkenés, míg a kötelező biztosítással rendelkezők között növekedés tapasztalható.

Legyen szó akármilyen "apró" közlekedési balesetről, mindössze néhány pillanat leforgása alatt is tetemes, akár sok millió forintos kár keletkezhet. Általános tévhit, hogy baleseti károk fedezésére elegendő a kötelező biztosítás, hiszen saját hibánkból is okozhatunk kárt önmagunknak. Érdemes tehát a megfelelő lélekjelenlét mellett olyan biztosítási csomaggal is rendelkeznünk, amely teljes körű védelmet kínál az általunk, illetve mások által okozott balesetek esetén is.

A Generali augusztus végéig mintegy 5,5 milliárd forintot fizetett ki casco ügyfelei kárrendezésre. A legnagyobb összegű kifizetés 2010-ben - egy lopáskárral kapcsolatosan - megközelítette a 16 millió forintot, ugyanakkor továbbra is az ütközésből adódó jármű- és üvegkár volt a leggyakoribb káreset, a kifizetések átlagos nagysága pedig elérte a 250 ezer forintot. (Pénzcentrum)

Bár a jól megválasztott biztosítás - felelős vezetési kultúrával párosulva - a legtöbb esetben megnyugtató megoldás, károk még így is keletkezhetnek. Ebben az esetben pedig sok múlik azon, a biztosító mennyire veszi figyelembe a kárrendezés során az ügyfél érdekeit.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner