Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Ha külföldi autóval ütközünk milyen kötelező biztosítás ügyintézésre számíthatunk?

2012. szeptember 20. csütörtök, 15:55
Azzal mindenki tisztában van, hogy a külföldi autóval való ütközéskor bonyolult és hosszadalmas kgfb ügyintézésre számíthatunk. De mi van abban az esetben, ha külföldi rendszámú autóval, de magyar állampolgárral ütközünk és mi vagyunk a vétlen fél?

Nap mind nap találkozunk a szlovák, német, osztrák, ukrán, román rendszámú autóval közlekedő honfitársainkkal és így potenciális veszélyforrás, hogy egy balesetben egy ilyen autóval ütközünk. Ebben a helyzetben a kötelező biztosítás alapján kell rendezni a kár és a kötelező biztosítás ilyen esetekben az adott külföldi ország valamely biztosítójánál van kockázatban. Ebben az esetben nemzetközi kárról beszélünk, hiába magyar a gépjármű tulajdonosa. Ebben az esetben a kötelező kárrendezése sem a megszokott ügymenetben zajlik függetlenül attól, hogy a tulajdonos magyar és a baleset is Magyarországon történt.

A balesetkor ki kell tölteni egy szokványos baleseti bejelentőt és tisztázni kell, hogy a károkozó melyik külföldi biztosítónál van biztosítva. Mivel speciális esetről van szó, nem árt ha rendőrt hívunk az esethez és a rendőr hivatalosan is segítséget nyújt a biztosítás ügyintézéséhez is, hogy hogy is induljunk el. A bejelentéskor nem árt, ha tisztázzuk a MABISZ-on keresztül, hogy ki is valóban a külföldi biztosító és annak van e hivatalos magyar képviselete vagy levelező partnere, mert a kárt majd hozzá kell bejelenteni. Ha a kárbejelentés megtörtént, akkor meg kel várni a szakértői szemlét (de ezt felvetethetjük a saját biztosítónkkal is), illetve meg kell várni még a külföldi biztosító lezárja az ügyet és rendezi a kárt.

Tapasztalataink szerint a nyugati országok biztosítói jóval gyorsabban rendezik a károkat, mint a tőlünk keletre fekvő országok biztosítói.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner