Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. május 11. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Kíméljük a pénztárcánkat cascoval!

2010. szeptember 16. csütörtök, 14:30
Az elmúlt hetekben a szélsőséges időjárás nyomán természetesen a családok fő vagyontárgyában, a lakásokban keletkezett károk kerültek előtérbe. Ám az árvízi elöntés, a jégverés, vagy épp a szélvihar által kidöntött fák rendkívül sok kárt okoztak a háztartások második legnagyobb értékű vagyontárgyában, az autókban is.

Az elmúlt években a legtöbb gépjárművet rendre finanszírozás mellett vásárolták meg az emberek, a lízingcégek pedig előírták, hogy a gépjárműre a tulajdonosok cascot kössenek. Ennek köszönhetően a hazai új autóállomány biztosítottsági szintje örvendetesen emelkedett. A gazdasági válság nyomán ugyanakkor a leálló finanszírozás miatt alaposan megcsappant az új autó-értékesítés, akik pedig vásárolnak, ma már zömében készpénzes vevők – számukra senki nem írja már elő, hogy védjék vagyontárgyukat. Ráadásul a korábbi finanszírozásból szabadulók a biztosítási költségeket is igyekeznek "levetkőzni" a törlesztőrészletek mellett. Ennek köszönhetően a casco- biztosítások szerződésszáma az elmúlt év során 60 ezer darabbal csökkent.

 

Sokan úgy gondolkodnak, hogy képesek biztonságosan vezetni, a lopáskároktól pedig idősödő kocsijuk esetében pedig egyre kevesebben tartanak. Ezen gondolkodásra csattanós választ adhattak az elmúlt hetek történései. De egy "elöntésért" nem kell árvízi területen parkolnunk autónkkal: egy-egy felhőszakadás után a megtelő elvezető csatornáknak köszönhetően akár a főváros egyik terén is érhet addig a csapadékvíz, hogy befolyik a gépjárműbe, károsítva a karosszériát – számos ilyen kárral szembesültünk már. A dió nagyságú jég okozta felületi károk javítási költsége rendre félmillió forint felett van, arról nem is beszélve, hogy egy-egy kidőlő fa, vagy a tetőkről elszabadult cserepek zuhanása akár totálkárossá is törheti gépkocsinkat.

 

Természetesen az esetek egy részében lehet felelőst találni: a ház tulajdonosát perelhetjük a telekről kidőlő fa, vagy épp a tetőről leesett cserép okozta kárért, ám ez a procedúra – főleg akkor, ha az adott háznak nem volt felelősségbiztosítása – meglehetősen hosszú és sok esetben korántsem teljes megtérülést biztosító eljárást jelent.

 

A biztosítás az előrelátó ember gondossága. Az érvényes casco birtokában az ügyfél azonnal megjavítathatja autóját, nem kell a gépjármű hiányában alternatív megoldásokat választani, az autó időleges pótlásáról gondoskodni. A szerviz költségekből csak az önrész az, amelyet ki kell fizetnie – ráadásul ezt az összeget is visszakaphatja, ha a káresetnek felelőse van, akivel szemben a biztosító lényegesen hatékonyabban tud eljárni, mint ő maga – ráadásul ilyen esetben az eljárás költségei sem az ügyfelet terhelik.

 

A casco biztosítások díja az elmúlt években a piaci verseny következtében jelentős mértékben – mintegy 40 százalékkal - zuhant, így a védelem ma már nem luxus. A biztosítók ráadásul a biztosítás mellé egy sor kényelmi szolgáltatást (pl. ingyenes asszisztencia) nyújtanak, baj esetén pedig gyorsított kárrendezést ígérnek. Az azért fontos, hogy a szerződéskötés előtt ne csak az árról, hanem a szolgáltatás részleteiről is tájékozódjunk.

 

Az elmúlt években a casco-biztosítások esetében is elterjedt a modul-rendszer, amikor az autós saját döntésén alapul, hogy melyik kockázatra milyen kártérítési limit mellett vállal védelmet a biztosító. A piac új elvárásainak az Aegon a közelmúltban bevezetett új  autóbónusz-terméke egész új oldalról kínál megoldást: azon ügyfelek, akik csak az elemi károk ellen akarják védeni gépkocsijaikat, a biztosítónál megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz választott kiegészítő biztosítással – külön casco-szerződés nélkül – teljes körű védelmet élvezhetnek a természeti erők szeszélyével szemben.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner