Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Kgfb díjak

Kötelező felelősségbiztosítás 2013 Kgfb díjak

2012. július 5. csütörtök, 10:29
Ahogy arról már korábban beszámoltunk róla, egyelőre csak sejtések vannak a jövő évi tarifákkal kapcsolatban. A szakmában általános vélekedés, hogy a 2012. január 1-jén bevezetett baleseti adó miatt - amely a fizetendő díjat 30%-kal növeli - továbbra sem számíthatnak az ügyfelek a díjak emelkedésére.

A díj stagnálása, csökkenése természetesen pozitív és népszerű az ügyfelek körében, azonban egyre nagyobb számban tapasztaljuk, hogy a biztosítók kárrendezési gyakorlata a korábbiakhoz képest változik. A fizetési határidők túllépése eddig nem volt tapasztalható, mint ahogy az sem, hogy a megállapított kárösszegekkel kapcsolatban egyre többször merülnek fel ellenvetések a károkozó biztosítójától.

 

Ennek egyik oka, hogy a kötelező felelősségbiztosítási ágazat évek óta veszteséges, ezért a biztosítók - (a javuló baleseti statisztikák ellenére) a rendelkezésre álló szűkebb keret és a biztosítási csalások elkerülése miatt is - a károk kifizetésénél is szigorúbban ellenőrizik a hozzájuk bejelentett ügyeket.


Mindezek ellenére azonban nem várható jelentős változás a piacon.

Továbbra is Európa legolcsóbb kötelező biztosításait Magyarországon lehet jövőre megkötni. Nem számítunk díjemelkedésre, ugyanis túl nagy a verseny a piacon, amely egyre érezhetőbben a szolgáltatások színvonalának rovására megy, azonban a fogyasztók többsége még mindig az ár alapján dönt.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner