Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítást a törvény értelmében kötelező kötni. November végéig dönteni kell, felmondjuk-e a régit, egy olcsóbb reményében.

2010. szeptember 14. kedd, 10:50
Az internet bizonyulhat a legfontosabb döntéstámogató eszköznek az idei kötelező biztosítás váltás kérdésében. Óriási mértékben megnőtt azoknak az aránya, akik a biztosítóváltás időszaka alatt utánanéznek az egyes biztosítók kínálatának, és ha olcsóbbat találnak, szolgáltatót is váltanának. Míg a tavalyi kampány előtti statisztikák azt mutatták, hogy a kötelező felelősségbiztosítással rendelkezőknek valamivel harmada tervezett biztosítóváltást, addig idén ez az arány már több mint 50 százalékra emelkedett. Azt, hogy végül hányan döntenek majd egy másik biztosítás mellett, természetesen több tényező is befolyásolja. Leginkább az, hogy a szolgáltatók ajánlatai milyen mértékben különböznek majd egymástól, azaz mennyit lehet majd megtakarítani egy-egy jól sikerült átszerződéssel.

A korábbi évekhez hasonlóan az autósok döntő hányadának idén is egy hónap áll rendelkezésére, hogy átnézzék a biztosítók következő évi tarifáit, és döntsenek róla, váltanak-e vagy sem. Ha valaki a felmondás mellett dönt, erről a biztosítót november 30-ig kell értesíteni. Ezt célszerű egy tértivevényes levéllel vagy egy visszaigazoló faxszal megtenni vagy ha az alkusz ezt átvállalja, akkor érdemes rábízni. Érdemes tudni, hogy nem a feladás, hanem a beérkezés ideje számít. A biztosítás december 31-én éjfélkor szűnik meg. Az év végéig pedig lehetőségünk van szerződni az általunk választott céggel. Az új biztosító köteles 30 napon belül beszerezni a kártörténeti igazolást, amelynek az az alapja, hogy a szerződő az ajánlattételkor helyes adatokat - rendszám, kötvényszám stb. - közöljön. Az év elejétől azonban számolnunk kell néhány változással is. A korábbi évekre jellemző, év végi biztosítási kampányra épülő rendszert ugyanis folyamatosan felváltja egy új. Az egyik fő szabály az lesz, hogy ha valaki év közben - pl: július 4-én - köt felelősségbiztosítást, akkor legközelebb pontosan egy év múlva válthat biztosítót.

Megszűnik tehát ami eddig automatikus volt, hogy csak novemberben kereshettünk a meglévőnél jobb ajánlatot. A biztosítóknak továbbra is október 30-ig kell közzétenniük a következő évre szóló tarifáikat. Ezeken menet közben nem változtathatnak.

A másik lényeges változás az a tavalyi biztosítási kampány óta, hogy a kártörténeti adatok regisztrálására központi kártörténeti nyilvántartást állítanak fel. A biztosítók ugyanis ez alapján működtetik a bonus-malus rendszert, és állítják ki a kártörténeti igazolásokat.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner