Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 26. péntek
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Túl sok magyar utazik felelőtlenül

2010. szeptember 14. kedd, 10:56
Biztosítás nélkül utazik a külföldön nyaraló magyarok kétharmada. Azok a családok, amelyek erre szánnak pénzt, egy átlagos nyaralás alatt 12-16 ezer forintos utasbiztosítási díjat fizetnek. Az utasok gyakran egyáltalán nincsenek tisztában azzal, pontosan mire is szól a szerződésük.

Sokan abban bíznak, hogy szükség esetén a bankkártyába épített biztosításuk fedezi majd a költségeket, ám az csak minimális egészségügyi szolgáltatásra elég, de már a kórházba szállítás és ellátás költségeire is kevés. Éppen ezért sok bank kiegészítő biztosítást is kínál a kártyák mellé - figyelmeztet egy biztosítási alkusz cég.

A magyarok többsége annyira bízik a bankkártyájához tartozó biztosításban, hogy nem köt kiegészítő szerződést a külföldi nyaralása idejére sem. Nem tudják ugyanis, hogy, a kártyákba épített díj csak igen kevés alap egészségügyi szolgáltatásra elég, amit mindenképpen ki kell egészíteni, például az egyre népszerűbb Európai Egészségbiztosítási Kártyával - olvasható az alkusz elemzésében, amelyben a magyarok utazási szokásait összegezték. A külföldre utazók többsége azért nem költ még biztosításra is, mert úgy gondolja, "csak ide a közelbe", vagyis a 200-300 kilométerre fekvő szomszédos országok egyikébe ugrik át, s ilyen rövid úton nem történhet nagy baj.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy még az Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) kiváltható ingyenes EU kártyával is érhetik meglepetések az embert. A kártya érvényes ugyan az uniós tagállamokban - de csak a kijelölt egészségügyi központokban - ám mindez nem fedezi az esetleges autós- és poggyászkárokat. A kettő együtt, vagyis a kártya és a kiegészítő utasbiztosítás nyújthat kielégítő védelmet. Ennek ellenére indulás előtt ajánlott tájékozódni a cél ország társadalombiztosítási rendszeréről. Érdemes végigböngészni az Egészségbiztosítási Pénztár honlapját, vagy telefonon érdeklődni az EU vonalon 06 40 200 347 - javasolja a szakértő.

(Travelline)
Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner