Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. április 27. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Ügyfélbarát akar lenni a PSZÁF

2010. október 6. szerda, 9:21
Proaktív, ügyfélbarát és tájékoztató jellegű felügyeletet kíván kialakítani a PSZÁF a fogyasztói bizalom helyreállítása érdekében. Ehhez kéri az intézmény a szektor együttműködését - mondta Siklósi Máté, a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatója a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) mai konferenciáján.

Tisztességes szolgáltatással és ügyfélszerzéssel lehet elnyerni a fogyasztók bizalmát, enélkül a párna alatti pénz és az uzsorakölcsön válhat gyakorlattá - mondta Siklósi Máté. A megtévesztés és az agresszív magatartás tilalmát a vonatkozó jogszabály is tartalmazza. A panaszok és kérelmek alapján a PSZÁF-nál is látják, hogy a fogyasztók nagyon sok esetben nincsenek tisztában a vásárolt termék tulajdonságaival. Fontos a termékek összehasonlíthatósága is, a Magatartási Kódex is tartalmaz ezzel kapcsolatos előírást - emlékeztetett Siklósi.

A biztosításokkal kapcsolatos problémák és panaszok elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és unit-linked termékekkel kapcsolatosak, ezek nagyon gyakran a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat körébe tartoznak. A PSZÁF által javasolt megoldások között kiemelt helyet foglal el a pénzügyi békéltető testület létrehozása, melyet szándékaik szerint mind a piaci szereplők, mind az ügyfelek elfogadnak.

Vannak olyan jogsértések, amelyek nem feltétlenül vonnak maguk után azonnali szankciókat, ilyen esetekben az intézményekkel történő egyeztetés eredményt hozhat - mondta Siklósi Máté. A szankciók alkalmazása abban az esetben merül fel, ha folytatólagos a jogszabálysértés, vagy nem eredményes az egyeztetés. A felügyeleti intézkedések mellett a közérdekű igényérvényesítésre is lehetőség lesz a jelenleginél nagyobb körben. A PSZÁF ezen túl a próbavásárlásoknak is nagyobb szerepet szán a jövőben.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner