Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. május 19. vasárnap
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Híreink

Újabb árcsökkenés jöhet az évi végi kgfb kampányban egy alkusz szerint

2013. október 11. péntek, 9:24
Az egyik internetes biztosítási alkuszportál szerint komoly áresés is lehetséges; az év végi évfordulóval rendelkezők kötelező biztosításának átlagára jelentősen visszaeshet.

A 2013. január 1-jei évforduló után a kgfb átlagdíja 15%-kal emelkedett. Tény, hogy mióta a biztosítók évközben is hirdethetnek új tarifákat, azóta összesen 44 alkalommal módosítottak a díjaikon a biztosítótársaságok. Ahogyan az korábban is tapasztalható volt évközben némileg emelkedett az átlagdíj, ugyanis ilyenkor kevésbé figyelnek az autósok a szerződésük évfordulójára.

 

A biztosítókat is érintő különadó, valamint a biztosítási adó és a hatalmas árverseny miatt így is esik a biztosítótársaságok árbevétele és jövedelmezősége, az életbiztosításokat érintő negatív jogszabályi változások pedig szintén nem segítenek a biztosítótársaságok helyzetén.

 

Az októberi MABISZ konferencia beharangozásában arról olvashattunk, hogy Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója szerint, akár biztosítók vonulhatnak ki a magyar piacról. Erdős Péter, a Generali-Providencia vezérigazgatója rámutatott arra, hogy jelenleg a biztosítási piacon 14 társaságnak van 1%-nál kisebb piaci részesedése, ennek ellenére a piac koncentráció csökkent az utóbbi években.

 

Mindezek ismeretében azt mondhatjuk, hogy valószínűleg a 2014. január 1. évfordulós kampányban is lehet egy-két olyan biztosító, aki jelentősebb díjcsökkentéssel próbál majd nagyobb piaci részesedéshez jutni. Azonban, ha lehet hinni a biztosítói vélekedéseknek, a jelentős csökkenés talán megállhat, a tavalyi január 1. átlagdíjak oly mértékben alacsonyak voltak, hogy azok már a biztosítói szolgáltatásokra is kihatottak meglátásunk szerint.

 

A tavalyi kampány 11 ezer forintos átlagdíja és a jelenleg 22 ezer forintos átlagdíj alapján, akár össze is jöhet az 50%-os díjcsökkenés, amennyiben újra a tavaly év végi díjszintre mennek le árban a biztosítók. Kérdés, ha a tavalyi díjszint jönne, hogyan hatna az a szolgáltatásokra, ügyintézésre, kárrendezésre.

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner